Promovisan časopis Medijske studije iz Hrvatske

18-06-bp-konferencija2Časopis Medijske studije promovisan je drugog dana Četvrte međunarodne naučno satručne konferencije Mediji i PR. Medijske studije su interdisciplinarni naučni časopis čiji je izdavač Fakultet političkih znanosti Univerziteta u Zagrebu. Pokrenut 2010. godine s ciljem da postane međunarodni forum za objavljivanje naučnih i stručnih radova te istraživanja s područja medija, komunikacija, novinarstva te odnosa s javnošću.

Ovaj časopis objavljuje radove koji zadovoljavaju standarde važnosti i naučne izvrsnosti koji su potvrđeni dvjema pozitivnim recenzijama, a radovi se objavljuju na hrvatskom ili engleskom jeziku, a štampa se u dva broja godišnje, u junu i decembru, kazala je glavni urednik časopisa Medijske studije, prof. dr Viktorija Car.

 

„Medijske studije ne naplaćuju troškove autorkama i autorima niti kod predaje niti za objavljivanje rada. Sve troškove obrade teksta prije slanja na recenzije, za vrijeme recenzentskog postupka te, ukoliko je rad prihvaćen za objavu, online objave rada, kao i štampanja, snosi izdavač", istakla je Car, dodajući da je to časopis s otvorenim pristupom (open access journal), što znači da je cjelokupan sadržaj svakog broja dostupan online u elektronskoj verziji svim zainteresovanim čitateljkama, čitaocima i institucijama bez naplate.

Članci objavljeni u Medijskim studijama indeksiraju se u bazama Emerging Sources Citation Index koja je dio Web of Science, Scopus, ERIH PLUS, a javno su dostupni u online bazama HRČAK – Portal naučnih časopisa RH (MZOS, Srce i HIDD, hrcak.srce.hr) i DOAJ – Directory of Open Access Journals.

Autorka: Enida Omerhodžić
Foto: Vladimir Jelić
Izvor: www.radiobijelopolje.me