Kotrel: Neophodno je približavanje tradicionalnih i društvenih medija

17-06-bp-iylaganje3"Saradnja sa društvenim medijima neophopdna je za opstanak bilo koje medijske kuće, jer se navike publike mijenjanju, ljudi žele da kontrolišu kada i na koji način će pristupiti informacijama", zaklučio je urednik onlajn „Dojče vele", Christopsher Cottrell (Kristofer Kotrel), tokom izlaganja svoje teme „Noviji mediji tradicionalnog emitera", na Četvrtoj međunarodnoj naučno-stručnoj konferenciji „Mediji i PR".

Ističući prednosti novih medija, mogućnost dopiranja do velikog broja ljudi, Kristofer Korel, dodaje da je brzina ujedno i prednost i nedostatak novih medija, jer u želji da budu prvi, mediji često objavljuju nepotpune i netačne informacije, a samim tim narušavaju ugled medijske kuće i gube povjrenje javnosti.

Govoreći o odnosu tradicionalnih i novih medija, urednik onlajn „Doče Vele", kaže da će tradicionalni mediji opstati, uprkos opadanju njihovog značaja.

„Uvijek će postojati potreba za dobrim izvještavanjem, za dobrim novinarskim poslom, u tom smislu će tradiocionalni mediji svakako nastaviti da postoje, zbog etike, standarda i tehnika, kojima se koriste u svom izvještavanju, ali mislim da će doći do promjene u načinu saopštavanja informacija", objasnio je Kotrel.

17-06-bp-iylaganje2

U okviru prvog dana Četvrte međunarodne naučno-stručne konferencije, održaće se i okrigli sto, na temu „Novi mediji i nove mogućnosti".

 

17-06-bp-iylaganje3

Autorka: Sanja Čujović
Foto: Vladimir Jelić
Izvor: www.radiobijelopolje.me